Skip to content

Gecertificeerde biologische microgreens.

Radijs, erwten, zonnebloem, bieslook, koriander, … Een deel van ons microgroenten gamma is nu biologisch! De productie van microgroenten, die lange tijd onmogelijk kon worden gecertificeerd wegens het gebruik van LED-lampen, komt nu in aanmerking voor het biolabel dankzij een wijziging in de regelgeving. We leggen alles uit in dit artikel!

7 biologische variëteiten en twee mixen

Ons assortiment microgreens omvat nu 7 biologische soorten: Oost-Indische kers / chinese bieslook / koriander / roze radijs / paarse radijs / erwten / zonnebloem. Onze Spicy Blend en Sunny Blend worden tegelijk biologisch.

Waarom gaan we nu pas biologisch?

Lange tijd heeft het Europese biologische keurmerk certificering tegengehouden vanwege het gebruik van LED-verlichting bij de productie. Enkele maanden geleden heeft een nieuwe regelgeving de weg vrijgemaakt voor de biologische certificering van microgroenten ondanks het gebruik van LED-lampen.

Waarom niet de hele gamma?
In deze nieuwe certificering is het gebruik van in water oplosbare voedingsstoffen onmogelijk omdat het te dicht bij hydrocultuurproductie ligt. De meeste van onze microgreens hebben deze voedingsstoffen nodig om een goede kwaliteit te garanderen, behalve de 7 hierboven vermelde variëteiten. Deze 7 variëteiten hebben alleen helder water (= stadswater) nodig om tot het gewenste stadium uit te groeien, aangezien de voedingsstoffen in het zaad voldoende zijn om de eerste bladeren te ontwikkelen.

Meer nieuws