Skip to content

ECLO huldigt zijn nieuwe verticale boerderij in de Slachthuizen van Anderlecht in.

Eclo verplaatst zijn productie van microgroenten en jonge kruiden uit de Kuregem Kelders en huldigt zijn gloednieuwe verticale boerderij op de site van Slachthuizen in Anderlecht in. Deze nieuwe installatie zal de productie van microgroenten & jonge kruiden verdubbelen. Daarnaast wordt er nu volledig op cellulosevezel geproduceerd, een volledig composteerbaar substraat uit hernieuwbare bronnen.

50.000 stuks per maand.

Dit nieuwe systeem, ontwikkeld in samenwerking met de startup Urban Harvest, bestaat uit 3 groeitorens van 4 meter hoog voor een teeltoppervlakte van 75m2. Zo stijgt de productiecapaciteit van 20.000 naar 50.000 stuks microgroenten per maand.

De microgroenten en jonge kruiden worden automatisch geïrrigeerd met water verrijkt met voedingsstoffen. Het water dat de planten niet gebruiken, wordt vervolgens gefilterd en hergebruikt voor een volgende irrigatie. Deze hydroponische productiemethode zorgt voor een waterbesparing van bijna 90% in vergelijking met een traditionele cultuur.

Onze verticale boerderij maakt een optimale plantengroei mogelijk door de controle en automatische aanpassing van LED-verlichting, temperatuur en vochtigheid.

 

Een nieuw substraat: cellulose.

Vanaf half december zal de productie overschakelen op een substraat van cellulosevezels. Dit substraat is volledig composteerbaar en wordt verkregen uit plantaardig materiaal (zoals hout) uit hernieuwbare bronnen. De keuze viel om meerdere redenen op dit type substraat:

  • Geen vuilresten op het product of in de keuken.
  • Betere waterabsorptie, dus een betere shelflife.
  • Beter inspelen op de eisen van de HORECA-sector.

De eerste productie zal in december 2021 op de markt worden gebracht.

Over Eclo.

Eclo, voorheen “Le Champignon de Bruxelles”, is een stadsboerderij die exotische paddenstoelen en microgroenten produceert. Het werd opgericht in 2016 en exploiteert ongeveer 3.000 m² Cureghem Cellars in het centrum van Brussel.

Sommige paddenstoelen worden circulair geproduceerd met afval van de productie van biologisch bier (bierafval) en oud biologisch brood. Microgroenten worden geproduceerd met behulp van verticale teelttechnieken en gebruiken tot 90% minder water dan conventionele landbouw. Het bedrijf heeft 16 mensen in dienst.

Per maand produceert het ongeveer 6 ton champignons, 32 ton substraten en 20.000 eenheden microgroenten. Eclo werkt samen met de belangrijkste spelers in biodistributie in België, meer dan 300 biowinkels en 160 restaurants.

Het bedrijf biedt ook regelmatig bezoeken aan zijn productiegebieden aan om particulieren en bedrijven kennis te laten maken met de teelt van champignons en microgroenten.

Over Urban Harvest.

Urban Harvest ontwikkelt no-nonsense verticale landbouwoplossingen voor zowel professionele als stadsboeren over de hele wereld. Hun oplossingen zijn ontworpen en getest om een breed scala aan producten te produceren, zoals blad- en microgroenten, aardbeien en de vermeerdering van stekken.

De Urban Harvest-technologie stelt de teler in staat om zonder pesticiden en met de kleinste hoeveelheid water te produceren met behulp van onze waterrecirculatiestrategie. Vertical farming zorgt voor de hoogste opbrengst en kwaliteit waar en wanneer u maar wilt!

Neem voor al uw vragen over verticale landbouw contact op met het Urban Harvest-team, mail@urbanharvest.eu of www.urbanharvest.eu.

Meer nieuws