Skip to content

Le Champignon de Bruxelles wordt ECLO

Als je Champignon de Bruxelles al enkele jaren volgt, zal Eclo je zeker bekend in de oren klinken. Vergeet niet dat dit ons tweede merk was, geboren in 2018 met een primaire focus op microgroenten en babykruiden. We groeperen nu al onze producten (paddenstoelen, microgroenten en aromatische kruiden) onder deze unieke merknaam. Laat ons u alles uitleggen!

Ondersteuning verandering:

Met de komst van microgroenten en babykruiden in 2018 kreeg ons project een geheel nieuwe dimensie. We diversifieerden en breidden ons aanbod uit naar de HORECA-sector.

We kiezen er dan voor om te behouden:

  • Le Champignon de Bruxelles voor onze exotische paddenstoelen.
  • ECLO voor onze microgroenten en babykruiden.

Ondanks alle liefde die we hadden voor ons vorige merk “Le Champignon de Bruxelles”, realiseerden we ons dat het moeilijk zou worden om deze naam op lange termijn te behouden. De strategische visie van het project evolueerde en we hadden een nieuw merk nodig om het te ondersteunen.

Van coöperatie naar SRL

Een van de grote veranderingen achter de naam was het verlaten van het coöperatieve model in de zomer van 2020. Hoe verrassend het ook mag lijken, deze beslissing beantwoordde aan een wettelijke verplichting. Het nieuwe Belgische Wetboek van vennootschappen dat in 2019 werd uitgebracht, zou ons inderdaad deze wijziging de komende jaren opleggen. Simpel gezegd, coöperaties moeten nu begunstigden zijn van de aangeboden diensten (bijvoorbeeld: een coöperatieve winkel geeft alleen toegang tot de winkel voor haar medewerkers), wat niet het geval was bij onze coöperatie.

Voor een meer gedetailleerde uitleg van deze transitie, luister naar dit interview van Hadrien Velge, onze CEO (@11 minuten) :

https://shows.acast.com/wikipreneurs-podcast/episodes/1-le-champignon-de-bruxelles

Wat zal volgen?

We hebben een aantal geweldige aankondigingen in de komende weken: nieuwe verpakkingen en geweldige partnerschappen!

Merkidentiteit door COAST Agency

Voor onze nieuwe merkidentiteit hebben we samengewerkt met Coast Agency .

Meer nieuws